/ Livet som au pair /

that's america for you

Två sjuka saker:
 
1. Mitt värdbarn hade pyttelite feber imorse som dessutom gick ner under dagen. De tar henne till läkaren som säger att hon är förkyld men kanske har nån liten släng av influensa. Får utskrivet 3 olika mediciner. Medicinerna kostar 200 dollar (=1700 kr). För 37.8 graders feber och en liten öm hals?!?! USA i ett nötskal - Nojiga, överdrivna och sinnesjuk dyr sjukvård.
 
2. R som går i 4:an har minst ett prov i veckan. Nämnde förut att de har 1-2 timmars läxor varje dag men där ingår även att plugga inför prov. Hur ska en 10-åring kunna sätta sig ner, läsa på om ämnet och plugga in fakta helt själv?? Det kanske är jag som har för låga tankar om dem, men min 10-åring går då in på youtube varannan minut istället även när jag sitter med honom och försöker plugga. Spanish missions in California har vi googlat idag. Lite svårt för mig att hjälpa till i det ämnet utan google hehe..
 
Fram tills att jag fick umgås med R idag på eftermiddagen har den här dagen varit rent ut sagt skit. Känns som att allt gått emot mig och jag har fått psykbryt på minsta lilla sak. Så jag lovade mig själv att så fort jag slutar ska jag få äta några nyttiga chokladbollar, dricka te och bara mysa framför serier resten av kvällen. Och så ska det bli.