/ Livet som au pair /

black friday

Dagen efter thanksgiving innebär Black Friday, även om de numera startar rean redan på torsdagkväll.. G åkte med min värdmamma och sina kompisar före kl 7 på morgonen för att gå lös på shoppingen. Jag var inte lika taggad så jag åkte med Anna och Ida vid 11-tiden. Vi började i The village där det var rätt dåligt faktiskt. Vi mötte dock upp Annas värdfamilj som bjöd oss på en jätte god lunch inne på nordstrom. Sedan drog vi vidare till northgate där vi hoppades ha bättre shoppinglycka, men icket.. SÅ BESVIKEN. Mellandagsrean hemma i Sverige är ju tusen gånger bättre. Blev inte ett enda köp för mig men det var en trevlig dag ändå.
 
Kom hem på eftermiddagen och kollade vad G och hennes kompisar köpt inne i SF där det tydligen var lite bättre shopping och sedan drog vi alla 4 tjejer med min värdpappa och köpte JULGRAAAAN!! Så fort thanksgiving var över gick vi vidare till nästa högtid. Svenska julgranar är fina, men håller helt ärligt inte samma klass som dessa fluffiga enorma träd man kan köpa här. Titta bara vilken bjässe vi fick med oss hem! 3,5 meter hög. Och imorgon ska vi julpynta!!! IIIHH.
 
/ Livet som au pair /

thanksgiving

Igår firade vi thanksgiving här i USA och det blev precis så mysigt som jag väntat mig. På förmiddagen åkte vi allihopa till min värdmammas föräldrar i Tiburon där det bjöds på en thanksgiving lunch med kalkon och allt vad det innbär. All mat var faktiskt väldigt god måste jag säga! Min favorit var dock efterätterna hehe.. Speciellt pumpkin pie ♥
 
Och om vi ska säga något om deras hus.. På toppen av ett berg med utsikt över San francisco och Golden Gate bridge, stora fönster överallt, 3 gäst"rum" (snarare lägenheter) med egna kök, vardagsrum och badrum, alltså totalt FYRA kök i huset, typ 8 badrum, HISS, gym och gud vet vad mer.. Var alldeles tagen. Så himla himla vackert hus. Gick runt med stora ögon och bara beundrade allt och kände mig som en del av The O.C eller något haha.
 
I alla fall.. Jätte mysigt att få uppeleva en amerikansk thanksgiving, tycker verkligen vi ska börja fira det i Sverige! På kvällen åkte jag, G, min värdmamma och hennes kompis en snabbis till target och kollade in deras black friday-rea och efter det på bio och såg Interstellar. Hade hört saker som att "det är den bästa filmen någonsin" men helt ärligt, FY vad jävla seg film. 3 timmar är för mycket om det inte är Titanic. Okej, nu kommer det bilder..
 
/ Livet som au pair /

bullmamma

Idag slutade barnen extra tidigt pga. att det är thanksgiving imorgon och då följde R med en kompis hem på playdate medan jag gjorde lite ärenden åt min värdmamma. Var sedan hemma resten av dagen med G som kollade serier medan jag bakade kanelbullar och kolakakor hela eftermiddagen lång. Så mysigt! R älskar bullar så tänkte att det är perfekt att göra inför hans födelsedag. Känner mig som en riktig hemmafru ibland med det här jobbet. Ikväll ska jag hem till Ida där vi tjejer ska laga middag och kanske äte en kanelbulle eller två till efterrätt.